Bekijk onze voorraad

Terug naar overzicht

MG B 1.8 Roadster

Verkocht

Verkocht

91.967 Mijl Tellerstand
Handgeschakeld Transmissie
1978 Bouwjaar
Benzine
Brandstof
Toon alle specificaties
Benzine 1978 Handgeschakeld 91.967 Mijl
Deel deze advertentie:
Simpel
Transparant
Aardig

Specificaties

Kenteken
NL
YX62JB
BTW of Marge Marge
Datum eerste toelating 10-01-1994
Datum eerste toelating (internationaal) 30-06-1978
APK vervaldatum 07-06-2025
Tellerstand 91.967 Mijl
Carrosserie Cabrio
Kleur Rood
Interieurkleur Zwart
Aantal deuren 2
Gewicht 970 kg
Motorrijtuigenbelasting Vrijgesteld
Aantal sleutels 2

Motor en transmissie

Brandstof Benzine
Transmissie Handgeschakeld 4-bak
Aantal cilinders 4
Cilinderinhoud 1798 cc
Vermogen 70 kW / 95 PK

Exterieur

Buitenspiegel rechts
Sportvelgen

Interieur

Lederen bekleding
Middenarmsteun voor

Infotainment

Radio cd speler

Beschrijving



U kunt hierop uw auto inruilen! Puntgave MG B Tourer oldtimer, belastingvrij en al bijna 30 jaar in Nederland. Toentertijd ingevoerd uit het zonnige Californië, en altijd gekoesterd en onderhouden. Absoluut roestvrij en zeer mooie optische en technische staat. Het orginele service passport zit er zelfs nog bij!

Toen we een poos geleden een VW Touareg te koop aanboden, meldde zich daarvoor een geïnteresseerde, en wilde zijn Volvo S60 inruilen. Fijntjes merkte hij echter op dat wij als ASSET Youngtimers & Oldtimers geen oldtimer hadden staan. Daarop wist onze klant wel raad, want in plaats van de Volvo mochten wij dan zijn geliefde MGB roadster inruilen. Op voorwaarde dat we hem met respect behandelen, en alleen aan een liefhebber verkopen. U bent gewaarschuwd 😉

Tja, en wat valt er zoal te vertellen over zo'n MG cabriolet? De auto is gebouwd in 1977 en op kenteken gezet door MG-dealer Peter Satori Co. Ltd. in Pasadena, CA in 1978. Niet zomaar een garage, want Satori voerde ook het Rolls-Royce dealerschap, dat u het weet. De eerste eigenaar getuigde van goede smaak en bestelde de auto in Vermillion red, een typische kleur voor dit model. Opvallend, maar niet schreeuwerig. Het interieur is uitgevoerd in zwart leder, met een houten sportstuur en houten pook.

Er zijn een aantal upgrades aan de auto uitgevoerd die het rijden extra prettig maken. Allereerst is de radio veranderd voor een moderner exemplaar met Sony Xplod luidsprekers, zodat u onderweg ook een muziekje kunt luisteren. Ook al gaat er weinig boven de heerlijke sound die uit de uitlaat komt, wat ons brengt bij de tweede upgrade. Er is een RVS uitlaat gemonteerd, een upgrade die in het liefhebberscircuit altijd op waardering kan rekenen. Het levert een lange levensduur, goede sound en vermogenswinst op. Tot slot is het stoffen cabriodak al eens vernieuwd, waardoor het vrij is van uitdrogingsverschijnselen en lekkages!

Het lakwerk verkeert in zeer nette conditie en wordt beschermd met Autoglym Carbon Shield. Er is geen sprake van roest, integendeel: hij is roestvrij. De bodem is kei- en keihard. Op het gebied van onderhoud en reparaties kunnen we u vertellen dat er legio aan is verspijkerd. Hieronder een (niet-complete) lijst van vernieuwde zaken:
  • Brandstofpomp
  • Bobine
  • Bougies en bougiekabels
  • Thermostaat en thermostaathuis
  • Koelslangen
  • Uitgelijnd en wielen gebalanceerd
  • Contactpunten en condensator
  • Remblokken rondom
  • Diverse nieuwe lampjes rondom
  • Vloeistoffen, niet alleen de motor, maar ook versnellingsbak, differentieel, schokbrekers, etc.
  • Uitlaatophanging
  • Ruitenwisserarmen en -bladen
  • Clignoteur
  • Zekeringen
  • Contactslot
Tot slot zitten er rondom ook nog een uitstekende banden op. Er is één aandachtspuntje, en dat is dat de mijlenstand is vastgelopen op 91.967 in 2013. Sindsdien heeft de auto weinig gereden, de originele stand bedraagt maximaal 100.000 miles, oftewel 161.000 kilometer. De staat van de auto en aanwezige documentatie onderschrijft dit kilometrage beslist.

Toch zegt een advertentie op internet voor u misschien niet alles. Maak dus gerust eens een afspraak om hem in het echt te komen bekijken! Dan begrijpt u precies waar we het eigenlijk over hebben. In dat geval bent u van harte welkom in 't Harde, vlak onder Zwolle. We staan u graag telefonisch te woord, en per bericht, sms of WhatsApp krijgt u ook snel reactie.