Bekijk onze voorraad

Terug naar overzicht

Porsche 944 2.5 Coupé

Verkocht

Verkocht

286.910 KM Tellerstand
Handgeschakeld Transmissie
1985 Bouwjaar
Benzine
Brandstof
Toon alle specificaties
Benzine 1985 Handgeschakeld 286.910 KM
Deel deze advertentie:
Simpel
Transparant
Aardig

Specificaties

Kenteken
NL
JZJG80
BTW of Marge Marge
Datum eerste toelating 26-01-1995
Datum eerste toelating (internationaal) 26-06-1985
Tellerstand 286.910 KM
Carrosserie Coupé
Kleur Rood
Interieurkleur Zwart
Aantal deuren 2
Aantal zitplaatsen 4
Gewicht 1194 kg
Maximum massa geremd 1200 kg
Motorrijtuigenbelasting € 138 - 154 per kwartaal
Aantal sleutels 2

Motor en transmissie

Brandstof Benzine
Transmissie Handgeschakeld 5 versnellingen
Aantal cilinders 4
Cilinderinhoud 2479 cc
Vermogen 118 kW / 160 PK

Exterieur

Achterruitwisser
Buitenspiegel rechts
Buitenspiegels elektrisch verstelbaar
Centrale vergrendeling
Sportvelgen

Interieur

Elektrische ramen voor
Lederen interieur
Middenarmsteun voor

Infotainment

Radio cd speler

Veiligheid

Alarmsysteem

Beschrijving



Hoera, ik ben verkocht!

Puntgave Porsche 944 youngtimer uit 1985, volledig gedocumenteerd en al sinds 1995 in Nederland. Toentertijd ingevoerd uit Duitsland, en altijd gekoesterd en onderhouden. Absoluut roestvrij en zeer mooie optische en technische staat. Het orginele serviceheft is aanwezig en afgestempeld. Vaste onderhoudsadres van de laatste jaren is Edwin Lammertink, Porsche specialist te Enter. Hier is op 4 juni jl. nog een jaarbeurt volgens schema uitgevoerd. Auto valt in het kwarttarief, u betaalt €120 wegenbelasting per jaar (2020 reeds betaald).

Introductie
Tja, en wat valt er zoal te vertellen over zo'n Porsche 944? In de herfst van '81 geïntroduceerd als nieuwe telg van de Transaxle-serie van Porsche, gekenmerkt door een watergekoelde motor voorin, met de versnellingsbak achterin en achterwielaandrijving voor een perfecte, bijna 50/50 gewichtsverdeling. Waar zijn voorganger 924 nog over een fel bekritiseerde Audi-motor met 125 pk beschikte, is de belangrijkste upgrade die de 944 omvatte een aluminium 2.5 literblok met 163 pk. Dit betreft een eigen ontwerp van Porsche op basis van de V8 uit de 928-serie, met zeer moderne eigenschappen: dubbele balansas, Bosch J-tronic inspuitingsmanagement, bovenliggende nokkenas en hydraulische klepstoters. De carrosserie van de 944 was standaard verzinkt - roest is geen issue.

Over deze auto
De auto is in 1985 afgeleverd door Porsche Zentrum Düsseldorf. De eerste eigenaar getuigde van goede smaak en bestelde de auto in Indisch rood, een typische kleur voor dit model. Opvallend, maar niet schreeuwerig. Het interieur is uitgevoerd in zwart leder, de stoffen inleg in hellgrau fleurt het verder koele, zakelijke interieur wat op. Het belangrijkste kenmerk van dit exemplaar is dat het een type II betreft. Deze versie is geïntroduceerd in 1985 en is het gemakkelijkste te herkennen aan het vernieuwde dashboard en de zescijferige kilometerteller. Ten opzichte van de type I, waarvan het interieur grotendeels was overgenomen van de 924-serie, is de ergonomie sterk verbeterd. Lange mensen zitten veel beter in een type II dankzij het verhoogde stuurwiel. De gemonteerde "Telefoonvelgen" waren standaard vanaf 1985.

Er zijn een aantal upgrades aan de auto uitgevoerd die het rijden extra prettig maken. Allereerst zijn de speakers voor meer eigentijdse exemplaren ingewisseld, zodat u onderweg heerlijk naar muziek kunt luisteren. Ook al gaat er weinig boven de heerlijke sound uit de uitlaat... Verder is de originele configuratie van de schokdempers veranderd voor een Koni schroefset. Momenteel staat deze lichtjes verlaagd ingesteld, volgens de vorige eigenaar een perfecte mix van comfort en sportiviteit, waarbij het nemen van hindernissen zoals drempels niet in het gedrang komt.

Conditie
Het lakwerk verkeert in zeer nette conditie, geen verkleuringen of lakschade, en wordt beschermd met een sealing. Er is geen sprake van roest, integendeel: hij is roestvrij. De bodem is kei- en keihard, en kijkt u ook maar in de afwatering bij de deuren. Op het gebied van onderhoud en reparaties kunnen we u vertellen dat alles steeds tijdig is uitgevoerd. In Duitsland bij 1 dealer onderhouden van 1985-1995. De distributieriem is in 2017 nog vervangen, bij 279.610 kilometer. Er zitten uitstekende Bridgestone S-02 sportbanden op rondom. Voor overige details: bel gerust eens met Lammertink Porsche. Oh, en beste ondernemers: deze auto rijdt u als youngtimer met bijtelling over de dagwaarde "op de zaak", en dan zijn alle autokosten zoals belasting, verzekering, onderhoud en brandstof zakelijk aftrekbaar. Tot slot is deze over vijf jaar een oldtimer en blijvend wegenbelastingvrij.

Opties & uitrusting
  • Handgeschakeld 5 versnellingen
  • Elektrische ramen
  • Elektrische buitenspiegels
  • Elektrische hoogteverstelling bestuurdersstoel
  • Klok
  • Radio/CD-speler
  • Achterruitenwisser
  • Teledial 15 inch velgen
  • Let op: geen stuurbekrachtiging of ABS
Toch zegt een advertentie op internet voor u misschien niet alles. Maak dus gerust eens een afspraak om hem in het echt te komen bekijken! Dan begrijpt u precies waar we het eigenlijk over hebben. In dat geval bent u van harte welkom in 't Harde, vlak onder Zwolle. We staan u graag telefonisch te woord, en per bericht, sms of WhatsApp krijgt u ook snel reactie.