Bekijk onze voorraad

Terug naar overzicht

Mercedes 200-280 Combi 300 TD

Verkocht

Verkocht

271.941 KM Tellerstand
Automaat Transmissie
1979 Bouwjaar
Diesel
Brandstof
Toon alle specificaties
Diesel 1979 Automaat 271.941 KM
Deel deze advertentie:
Simpel
Transparant
Aardig

Specificaties

Kenteken
NL
97HZDN
BTW of Marge Marge
Datum eerste toelating 31-05-2003
Datum eerste toelating (internationaal) 24-10-1979
APK vervaldatum 28-01-2026
Tellerstand 271.941 KM
Carrosserie Station
Kleur Geel
Interieurkleur Groen
Aantal deuren 5
Aantal zitplaatsen 5
Gewicht 1545 kg
Maximum massa geremd 1200 kg
Motorrijtuigenbelasting Vrijgesteld

Motor en transmissie

Brandstof Diesel
Transmissie Automaat
Aantal cilinders 5
Cilinderinhoud 2998 cc
Vermogen 65 kW / 88 PK
Topsnelheid 155 km/h
Maximum aantal toeren per minuut 4400 RPM

Exterieur

Achterruitwisser
Buitenspiegel rechts
Dakrails
Koplamphoogteregeling
Rechter buitenspiegel
Schuifdak
Trekhaak

Infotainment

Radio-cd/mp3 speler

Interieur

Stuurbekrachtiging

Beschrijving



U kunt hierop ook uw auto inruilen!

Solide daily driver S123 uit 1979 en dus blijvend belastingvrij! "Eerlijk en heerlijk", weliswaar met een patina, maar de bodem is prima in orde. Apk tot 01/2022, waarbij in januari nog circa €1.200 in laswerk geïnvesteerd is, zodat ie er de komende tijd weer tegenaan kan. De vijfcilinderdiesel loopt als de spreekwoordelijke tierelier, en de automaat schakelt perfect.

Rijden
De W123 rijdt erg fijn dankzij de 4-traps automaat en stuurbekrachtiging. De OM617 motor is zo'n Mercedes-diesel van de oude stempel. Ronduit onverwoestbaar, in Marokko rijden ze nog overal vrolijk rond met een miljoen op de klok. Maar dat wist u vast al. Waar een 200D hooguit leuk is om te toeren in het weekend, kunt in de 300 TD prima meekomen met het hedendaagse verkeer. 120 km/u geen issue en het geluidsniveau van zo'n voorkamerdiesel is aangenaam laag. Met een verbruik van 1 op 11 op diesel (of slaolie, milieuvriendelijk!) blijven de brandstofkosten behapbaar.

Het onderstel is stil en het veercomfort is grandioos dankzij de niveauregeling met veerbollen. Gegarandeerd waant u zich even terug in de tijd! Middels de oldtimerwetgeving in Nederland kunt u deze auto het hele jaar door belastingvrij rijden en met lage verzekeringskosten.

Buitenkant en onderkant
Allereerst is het natuurlijk een T-Modell, een variant die in 1978 ten tonele verscheen. De W123 sedan was toen al twee jaar verkrijgbaar. De lakkleur is Taigabeige, een lekker jaren '70 kleurtje dat hem wel personality geeft.. De auto verkeert lange niet in concoursstaat. Op ieder paneel zult u namelijk wel iets vinden: een roestplek, deukje, of plamuur. Hij is tenslotte al 41 jaar oud. Hoewel het geen auto voor de purist is, is de bodem erg hard. Deze heeft in het verleden ook een Dinitrol-behandeling ondergaan. Ooit komen delen van de dorpels aan de beurt, maar daar heeft u nog bijna 2 jaar voor (apk 28-01-2022).

Interieur
Old skool: groene stof, groen tapijt, groen! De stoelen en achterbank verkeren in een behoorlijke staat. In het dak is een origineel handbediend schuifdak aanwezig inclusief de befaamde paarse zonneklep! Het interieur is schoon, fris en stinkt niet. De kilometerteller is er een jaar of 10 geleden mee opgehouden en zit vast op 271.941 km. De snelheidsmeter, brandstofmeter etc. werken naar behoren.

Uitrusting
De auto betreft een van de eerste Modellpflege, te herkennen aan het nieuwe stuur uit de W126 en de koplamphoogteregeling. Er zitten een paar opties op die het rijden extra comfortabel maken:
  • Stuurbekrachtiging
  • Automaat 4 versnellingen
  • Schuifdak
  • Chromen wieldoppen met naaf in kleur
  • Chromen dakrails
  • Rechter buitenspiegel
  • Radio/CD-speler met USB
Contact
Wanneer u deze eens in het echt wil zien bent u op afspraak van harte welkom in 't Harde, vlak onder Zwolle. We staan u graag telefonisch te woord, en per bericht, sms of WhatsApp krijgt u ook snel reactie. Vergeet voor u ons contacteert niet dat dit een auto van 41 jaar oud is, hij is in redelijke staat, maar verre van nieuw.